Toilet

Tips voor de aankoop van jouw nieuwe toilet

Denk je dat een toilet gewoon een toilet is? Denk opnieuw! Bij het aanschaffen van een wc-pot moet je verschillende keuzes maken. Ga je voor een diepspoel of vlakspoel toilet, en kies je voor een hangend toilet of een staand toilet? Denk ook aan het type spoelrand en overweeg of je wc een bidet moet hebben. Maak je geen zorgen, we zullen alle opties voor het toilet even toelichten, zodat het beste toilet straks in je badkamer of toiletruimte staat!

Ons assortiment toiletten

Benieuwd naar ons assortiment toiletten? Je kunt kiezen uit de volgende soorten toiletten:

Staande of hangende toiletten;
Toiletsets;
Vlakspoel of diepspoel toiletten;
Verhoogde toiletten;
Randloze toiletten;
Toiletten met bidet of douchewc’s;
Wc-brillen;
Toiletreservoirs;
Urinoirs.

Staand of hangend toilet

Het type toilet dat tegenwoordig vaak in woningen wordt geïnstalleerd, is het hangende toilet. Modern, gemakkelijk schoon te maken (je kunt er eenvoudig onderdoor dweilen), maar dit toilet vereist enige aanpassingen in je badkamer of toilet om het aan de muur te bevestigen. Een staand toilet kun je eenvoudig plaatsen in je toilet of badkamer en is vaak al voorzien van een toiletreservoir. Handig als je haast hebt met de klus! Tip: als je kiest voor een hangend toilet en meer informatie wilt over de verschillende inbouwreservoirs, is de UP320 Geberit inbouwreservoir een van de meest populaire opties!

Een diepspoel of vlakspoel toilet?

Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water en heb je minder last van vervelende geurtjes. De meeste moderne hangende toiletten zijn van het diepspoeltype. Toiletten waarbij de boodschap eerst op een plateau valt, worden vlakspoel toiletten genoemd. Het voordeel hiervan is dat je je ontlasting nog even kunt controleren en dat je tijdens het toiletgebruik geen last hebt van opspattend water.

Extra hygiëne met een toilet met bidet en/of een randloos toilet

Voor extra hygiëne moet je bij een toilet met bidet zijn. Zo’n toilet, ook wel een douchetoilet genoemd, heeft een (warm)watersproeier die na het toiletbezoek je intieme gebied reinigt. Dit is milieuvriendelijker omdat je veel minder toiletpapier gebruikt, en het is hygiënischer dan reinigen met toiletpapier. Tegenwoordig zijn veel nieuwe toiletten ook randloos, wat betekent dat je toilet geen spoelrand meer heeft en er dus geen bacteriën in de wc-pot kunnen ophopen.

Ga voor iets bijzonders: kies een zwart toilet!

Een grote trend van dit moment is een zwart toilet. Terwijl toiletten tot voor kort meestal lekker wit moesten blijven (en in de jaren 70 zelfs in felle kleuren werden geleverd), mag een zwart toilet niet ontbreken in een trendy toiletruimte! Zwarte elementen in je toilet of badkamer zijn sinds de opkomst van de industriële interieurstijl steeds populairder geworden en kunnen zeer stijlvol zijn. Een zwart toilet in jouw nieuwe badkamer? Dit type toilet is erg populair, en we begrijpen helemaal waarom!

Tips voor het schoonmaken van je wc

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je nieuwe toilet kunnen genieten. Maar hoe pak je dit het beste aan en welke schoonmaakmiddelen moet je juist wel of juist niet gebruiken? Onze blog met tips over het schoonmaken van je toilet helpt je om langdurig plezier te hebben van jouw nieuwe toilet!

Veelgestelde vragen over wc’s

Waar moet je op letten bij de aankoop van een wc?
Bepaal eerst welk type toilet geschikt is voor jouw ruimte. Wil je van een staand toilet naar een hangend toilet gaan? Dan moet je de afvoer mogelijk verplaatsen. Controleer dit met de aannemer voordat je jouw nieuwe toilet koopt. En bekijk natuurlijk welke soorten toiletten er beschikbaar zijn. Kijk ook eens naar een randloos toilet, een verkort toilet of een vlakspoel- of diepspoeltoilet!

Welke soorten toiletten zijn er allemaal?
Als je op zoek bent naar een nieuw toilet, kun je in principe kiezen tussen een staand of een hangend toilet. Een staand toilet is eenvoudiger te installeren, terwijl je bij een hangend toilet vaak een inbouwreservoir moet plaatsen om het toiletreservoir netjes af te werken. Als je voor een hangend toilet kiest, heb je meer mogelijkheden. Denk aan een hygiënisch randloos toilet, een verkort toilet en de keuze tussen een vlakspoel- of diepspoeltoilet.

Wat is het verschil tussen een vlakspoel en diepspoel toilet?
Bij een vlakspoel toilet valt de ontlasting eerst op een plateau voordat het in het water terechtkomt. Dit biedt als voordeel dat je de ontlasting nog kunt controleren voordat je doorspoelt en dat je tijdens het toiletgebruik geen last hebt van opspattend water. Een diepspoel toilet daarentegen zorgt ervoor dat de ontlasting direct in het water valt, wat geurverspreiding minimaliseert. Dit kan echter leiden tot opspattend water en beperkt het zicht op de ontlasting.

Je toilet schoonmaken, hoe doe je dat het beste?
Het krachtigste middel om je toilet schoon te maken is een flinke scheut bleekmiddel. Bestrijk alle randen goed, laat het even inwerken en zet je toiletborstel rechtop in de toiletpot om deze ook schoon te maken. Borstel vervolgens het toilet schoon en veeg de rest schoon met een doekje. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijkere manier om je toilet schoon te maken, is schoonmaakazijn een goede optie.