Douche

Maak van uw douche een heerlijke plek om te ontspannen!

Een heerlijke douche is zonder twijfel een waar genot tijdens de dagelijkse routine. Het is dan ook een belangrijke investering! Wat zoekt u precies? Een ruime inloopdouche, een douchecabine, of een douchedeur om de nis af te sluiten? Alles wat u nodig heeft voor uw douche, vindt u hier.

Optimaal genieten in een Sanitairkamer douche

Het aanschaffen van een nieuwe douche kan een plezierige investering zijn! Als uw huidige douche zijn beste tijd heeft gehad, kan een nieuwe douche u veel genoegen en luxe bieden. Gaat uw voorkeur uit naar een elegante douchecabine, een strakke inloopdouche met douchewand, of wellicht een luxueuze stoomcabine?

Alles wat u nodig heeft voor de beste douche:

Douchebakken
Douchecabines
Douchedeuren
Douchepanelen
Douchewanden

Keuzemoment: douchecabine of inloopdouche?

Geeft u de voorkeur aan een open doucheruimte of toch liever een afgesloten douchecabine? Het voordeel van een douchecabine is dat de doucheruimte afgescheiden is en het douchewater en de warmte binnen de cabine blijven. In een inloopdouche is er meer kans op spatten in de badkamer, maar daarvoor zijn handige vloerwissers beschikbaar indien nodig! Bent u benieuwd naar voorbeelden van badkamers met een inloopdouche? Daarover hebben wij een informatieve blog geschreven!

Alle douchedeuren in ons assortiment

Bent u op zoek naar een douchedeur voor uw inloopdouche? Een douchedeur voorkomt spatten en zorgt ervoor dat uw douche heerlijk warm en vrij van tocht blijft. Het is een trendy en praktisch alternatief voor een minder waterbestendig douchegordijn. De deuren zijn verkrijgbaar in volledig glas als glazen douchedeur, of in varianten met een eigentijds zwart frame.

Luxe douches met sauna, sunshower en/of stoomcabine

Wilt u het ultieme wellnessgevoel in huis halen? Overweeg dan een infraroodsauna of stoomcabine. U kunt heerlijk ontspannen in uw eigen thuissauna en vervolgens afkoelen onder uw buitendouche! Tip: wij hebben een blog geschreven over het creëren van de perfecte buitendouche! Of wilt u liever wat luxe toevoegen aan uw douche of toilet? Denk dan aan een slimme douche die elektronisch bediend kan worden, of een sunshower in uw douche. En wat dacht u van een luxe toiletoplossing? Een douchetoilet met geurafzuiging, verwarmde zitting en warmwaterspoeling is wellicht een aantrekkelijke optie!

Een douche kopen? Bekijk ons volledige assortiment douchekranen

Uw doucheruimte is natuurlijk niet compleet zonder een douchekraan en douchekop. Maak uw douche compleet met een fraaie regendouche, een inbouwdouchekraan voor een moderne en luxe uitstraling, of een waterbesparende douche voor een milieubewuste keuze. Dankzij de verschillende beschikbare kleuren kunt u de kraan zelfs aanpassen aan de stijl van uw badkamer!

Uw douche schoonmaken

Uiteraard is de douche, naast het toilet, een van de meest gebruikte onderdelen in de badkamer. Bijvoorbeeld een glazen douchewand oogt prachtig (en doet de ruimte groter lijken), maar kalk en zeepresten hechten zich gemakkelijk aan gladde oppervlakken zoals glas of tegels. Een veelgemaakte fout bij het schoonmaken van de badkamer is het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, die op den duur het materiaal kunnen beschadigen. Bent u benieuwd naar tips voor het schoonmaken van uw douche (bijvoorbeeld welk schoonmaakmiddel u voor uw douchewand kunt gebruiken, vergelijkbaar met wat u voor uw auto gebruikt)? Lees dan onze blog met schoonmaaktips voor de badkamer. Met deze tips houdt u uw douche gemakkelijk schoon!

Maak uw douche compleet

U heeft nu de perfecte douchefaciliteiten in uw bezit! Maar wat nu? Met slechts douchewanden, een douchebak en een douchekraan bent u er nog niet. Maak uw douche compleet met handige accessoires, zoals een douchewisser (om de glazen wanden langdurig mooi te houden), een doucherek voor uw shampoo en wellicht zelfs een waterdichte radio.

Veelgestelde vragen over douches

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een douche?
Het is van belang om kritisch te kijken naar de beschikbare ruimte. Heeft u een kleine badkamer? In dat geval kan een inloopdouche veel ruimte in beslag nemen en kan een douchecabine een uitstekend alternatief zijn. Houd altijd rekening met voldoende bewegingsruimte en voorkom overbevolking van uw badkamer. Breng daarnaast de locatie van de bestaande leidingen in kaart. Tijdens een renovatie kan dit aanzienlijk kosten (en tijd!) besparen, omdat het verleggen van leidingen vaak een complexe taak is.

Welke soorten douches zijn beschikbaar?
Als u op zoek bent naar een nieuwe douche, heeft u de keuze tussen het luxere segment en het meer budgetvriendelijke segment. U kunt kiezen voor een complete luxe douchecabine (met alle benodigde voorzieningen), een stoomcabine of een zonnedouche. Als u het liever eenvoudig houdt, kunt u opteren voor een douchewand om een inloopdouche te creëren, een douchedeur voor een nis, of een douchecabine. U kunt deze laatste opties vervolmaken met een regendouche en een douchegoot.

Wat zijn de trends in douches?
De industriële badkamer is momenteel zeer in trek! Bent u bekend met de douchecabines en douchewanden met stalen frames? Deze zijn momenteel populaire items en passen uitstekend in een industriële badkamer. Het zwarte frame zorgt voor een stoere uitstraling en harmonieert perfect met een betonnen muur of kleurrijke tegels!

Hoe maakt u uw douche het beste schoon?
Een glazen douchewand, douchedeur of douchecabine in uw douche toont kalkaanslag en zeepresten opvallend goed. Door een waterontharder te installeren, de wand(en) na het douchen met koud water af te spoelen en vervolgens droog te maken met een trekker of zachte doek, bereikt u al veel. Is de wand toe aan een grondige schoonmaak? Gebruik dan een mild schoonmaakmiddel zoals groene zeep om de glazen wanden goed te reinigen.